Thursday, December 2, 2010

AJK Pas Pusat Pilihan Hati Gua..... _guaPunyaSukaLaa_

Aku buat bende ni bukan apa, aku tengok Pas sekarang mcm lemau je, seperti biskut mayat dicelahan sofa. Tak bermaya. Yg aku lihat, dua-tiga kerat je pemimpin2 Pas yg maseh ranggup bak biskut baru kuar tin. So, aku pun beranggan-anggan kalo seluruh AJK Pas Pusat ditukar, supaya Pas akan nampak lebey bermaya, dan hebat serta agresif. Nie carta AJK bayangan aku, lantak ape org nak kate.....

PRESIDEN :
 
Dato' Seri Ustad Azizan

Kenapa aku pilih dia sbg presiden, sbb beliau tegas, kacak dan bergaya. Ceit, xder kena mengena pun dgn kepimpinan. Aku pilih die sbb, die ada personaliti tersendiri. walau aku xpenah jumpe die depan2, tp aku rasa beliau boleh bawak Pas lebey jauh dari skrg. Lagi satu beliau mempuanyai latar belakang yg semua ahli mahukan iaitu latarbelakang ulama.
Video nie menambahkan lg kenapa aku pilih Ustad Azizan....
video

TIMBALAN PRESIDEN :
YB Dato Paduka Husam Musa

Ya... exco kerajaan negeri kelantan. aku berasa kan beliau lebey produktif dari timb presiden skrg.. lihat sahaja bagaimana beliau mengulas setiap isu2 berbangkit dan bagaimana beliau menguruskan sesuatu isu melibatkan parti.. Serta beliau bijak membangkitkan sesuatu isu melibatkan rakyat seperti hak royalti minyak.

NAIB PRESIDEN: 
 Hj Mohd Sabu

Bang Mat Sabu mmg tak dinafikan lagi mmg seorg yg lantang. Kite tgk mcm mane bang Mat berhujang dlm parlimen suatu ketika dahulu. Aku sure, kalo bang Mat pegang apa2 pun jawatan tertinggi dlm parti, semua ahli akan berpuas hati.. Ahli Amno je panas hati..

NAIB PRESIDEN:

YB Khalid Samad

Adek seorang bekas menteri kabinet Malaysia, Shahril Samad. Orang Amno cukup2 menyampah dgn beliau. Lagi seseorang tu dibenci puak2 AMno, lg la aku syg kat org tu... krn kalo seseorg tu bleh menyebabkan puak2 Amno benci kat diri dia, itu menunjukkan dia boleh memberi ancaman pada Amno.

NAIB PRESIDEN:
YB Salahuddin Ayub

Seperti namanya, beliau seorg yg amat tegas dan berprinsip. Takyah byk crite, beliau dah mmg pegang pun jawatan naib presiden... Lantang dan bertenaga.....

KETUA DEWAN ULAMA:
 Ustad Ahmad Awang

Walaupun lama tak menonjolkan diri, aku pasti dia ada sbb kenapa berbuat bgtu.... maybe xmo dilihat melebihi pimpinan2 skrg yg agak lemau... tp aku pasti kalo beliau diberi peluang memegang jawatan yg sepatutnya, beliau akan jalankan amanah dgn baek....

KETUA DEWAN PEMUDA:
Ustad Nik Abduh

Berlatar belakangkan keluarga ulama besar, aku rasa beliau berupaya membawa pemuda kearah yg satu tahap yg lebey hebat dari sekarang. Pemuda Pas seharusnya nampak lebey agresif dari pemuda2 parti2 laen...

KETUA DEWAN MUSLIMAT:
USTAZAH NURIDAH MOHD SALLEH

Dewan Muslimat pula, aku xtaw nak calonkan sesiapa, kerana aku tak ambik port sgt perihal dewan muslimat Pas. Tp xper, dimana-mana kawasan dan cawangan sekalipun, aku yakin muslimat pas bergerak aktif. Aku xboleh menafikan penglibatan muslimat Pas dlm perjuangan dan pergerakan Pas diMalaysia....

SETIAUSAHA AGUNG: 
 Mahfuz Omar

Setiausaha agung skrg ni, sewajarnya ditukar, lemau, xbest, tak berbisa.... Setiausaha sesebuah parti itu mestilah seorang yg agak lantang, berfikiran kritis, dpt menjawab isu dgn baek, boleh menghandle isu2 dgn kreatif dan seorg yg cepat dan proaktif.. Mahfuz Omar aku rasa punyai ciri2 tersebut selama pegang Naib Presiden.

BENDAHARI PUSAT :
 YB Dr Dzulkefly Ahmad

Dlm perancangan kewangan Pas Pusat, aku prefere dr Dzul, bukan sbb beliau MP kawasan aku, tp dgn kelantangan beliau, beliau wajar memegang jawatan yg lebey besar dlm parti, agar suara nya yg lanatang serta idea2 beliau lebey didengari oleh pucuk pimpinan...

KETUA PENERANGAN PAS PUSAT: 
 Dr Hatta Ramli

Bukan aku nak kata ketua penerangan skrg tak bagus, tp tak cukup bagus. Aku rasa jika dr Hatta pegang jawatan ni, Pas akan dilihat lebey dinamik. Sbb nya ketua penerangan skrg ni, agak lambat, selepas beberapa org pemimpin Pas memberi kenyataan defend, baru beliau mengeluarkan kenyataan. Bahagian penerangan adalah sgt penting untuk menerangkan kepada masyarakat tentang sesuatu isu yg berbangkit, hala tuju parti dan aktiviti2 parti. Ketua Penerangan Parti harus menjadi sumber maklumat parti kepada media2 baru. Xder la media2 baru penat2 mempertahankan parti dlm menjawab isu2 berbangkit, dlm 2-3 hari baru ketua penerangan bwt kenyataan....

Ok, sampai sini je la... takkan aku gak nak pikirkan sape nak isi Ahli Jawatankuasa Kerja, ramai ahli2 Pas yg sgt2 layak utk mengisi jawatan tersebut...
Perh... letih gler, lame dah tak update blog gune akal pikiran sendiri, name je blog Pemecah Fikiran... Ceit....

p/s : jgn saman saya kalo saya terambik photo2 tuan2.... pic2 tersebut saya ambik terus dari ladang Google Image. Sekian terima kaseh.... 


2 comments:

mymoksha said...

Husam Musa adalah yg terbaik..syg pemilihan yg lalu masih perwakilan tidak nampak potensi Husam..aku dr sekolah minat dgn dia..lihat eko. Kelantan skrg..megah tak terbilang sejak Husam balik ke DUN menjadi Exco Perancangan Ekonomi dan Kewangan

MUAZ Nawawi said...

ya...
aku mmg stuju dgn saudara mymoksha...
beliau tak terpilih mase pemilihan mungkin ada hikmahnya...

mungkin beliau tiada status ulama...
tp bg aku, walaupun brader husam xder pendidikan formal dlm ilmu agama, tp beliau slalu mendampingi TGNA...
maka kita tidak boleh pandang beliau sebagai seorang profesional sahaja...

thankz for the komen...

Malaysia's Flag

Malaysia's Flag