Saturday, April 24, 2010

Eiqa Maisara..... WakenaBeb...._Syiaalll_

hahahahaha.... minggu nie aku malas nak layan Pilihan Raya Hulu Selangor.... Ntah, boring laa... Minggu nie aku nak crite pasal aku telah berkenalan dengan sorang minah/pompuan/wanita/gadis....
Gadis tue maybe muke die camnie la kut, yg kat atas tue... Ntah camner aku leh kenal, aku pun pelik... Minah nie tibe2 msg
aku dgn miscall aku pada suatu hari...msg first die berbunyi "Awk"...
mak ai... tibe jew ade ade msg text "awk"..
tak xcited aku, xcited maa...
mula2 aku malas nak layan, aku time tue sebok layan fb kat henset....
mase nak balik kerja, aku belek2 msg kat enset aku, aku teringat balik...
aku ambik enset 1 lagi, aku call no tue...
tbe2 yg jwb cam suare bapok...
mak ai, bapok mane bwt ngade2 msg aku ber'awk2' nie....
pastu aku malas layan...
esok nye, die msg aku lagi...
die kenal kan diri die sbg Eiqa Maisara....
duk kat subang n study kat Sunway Kolej....
ooo....
aku mule2 malas nak layan...
sbb die ckp die nak kenal aku sbb die nak berubah...
yg aku susah nak percaya die ckp die kenal aku kat fb n ckp gambar kat fb aku kacak...
ceh, dlm otak aku nie mesti mane2 member jantan keparat aku yg maen2 ...
aku tye die mane dpt no fon aku...
die ckp kat fb sbb aku pakai fb via mobile...
lagi la aku tak percaya, bleh ke org laen detect no fon kat fb
lagi satu yg dlm fb tue no celcom, tp die msg kat no maxis aku...
pelik aku...
aku pun malas la layan...
nampak sgt tipu nya....
petang tue aku rase nak msg die lagi....
die kate die nak kenal aku sbb nak berubah...
die nie sorg yg sosial, dan mcm2 lagi...
ok... aku pun layan la, tp first2 aku pasang niat aku nak ubah die(power beb)....
mane la taw, minah nie bleh berubah...
gadis nie ckp lagi, die nie anak duta, tak penah ade kw rapat kat mesia dan ade sekor mini cooper...
lantak la, aku bkn nak sgt harta die, aku rase kalo die bleh berubah sbb kenal aku, bagus laa...
aku pun ddk layan minah nie siang malam...
satu magrib tue aku ckp, aku nak stop maen msg jap nak solat dulu...
die bleh plak balas, time waktu solat magrib ke????
mak ai, jahil giler minah nie... aku pun berdoa semoga Allah tetap kan niat aku agar bleh bwt die berubah...

sbbkan tue jugak aku bertambah kuat utk merubah minah nie....
sampai keesokkan harinya(Jumaat), aku ingat malas la nak layan minah tue, biasenya anak2 org kaye nie bangun lambat...
tbe2, minah nie msg aku pada pukul 8.30pagi...
pelik???
aku tye die, apsal bgn awal, ade klas ke...
die ckp saje jew bgn awal...
lantak laa...
die ckp die slalu sunyi, kawan ade ble die ade duet jew...
lako die kering, kawan sume blah...
mak bapak die slalu xder kat umah, kerje jew, malam gi kalab...
aku pun rase mmg minah nie sorg yg terdesak dan sgt memerlukan teman bersembang...
aku pun layan jew...
Gadis nie ade gak ajak aku gi shopping same2, sbb die tak taw mane kedai yg ade jual pakaian yg sopan2....
aku ckp la, aku tak biasa kuar dgn pompuan, parentz aku tak ajar camtue...
die ckp kalo aku ssh nak gerak die bleh dtg dari subang ke btg berjuntai tuk ambik aku pakai kereta mini cooper jew die....
ciss... biaq benar pompuan nie, terdesak sampai camtue skali...
aku pun menolak dgn baik... giler ape nak kuar dgn anak pompuan org kaya...
setakat ini aku berkawan dgn pompuan, xder yg kaya giler macam bapak minah nie...
tak berani aku...
lepas sembahyang jumaat tbe2 pompuan nie msg aku suruh call die...
aku terkejut giler...
aik, ngaku kaya, tp suruh aku call die plak...
bukan aku tak crite kat die, yg aku nie slalu sengkek....
aku bwt tak layan....
tibe2 member workshop aku dtg, suruh aku call minah nie, sbb aku dah bgtaw sume member2 workshop aku ade awek kaya nak kenal dgn aku(bangga beb)....
member aku nie suruh pakai henset die...
aku pun dial la no minah tue....
bile aku tekan butang hijau jew, kuar name "Ajip Bree"....
Ciss... aku dah kena beb... Celaka punya ajip, member aku bdak poli nie....
Perh... puas hati dieorg gelakkkan aku...
Aku bergamam dan berfikir...
aku ingat2 balik, ade tak aku msg pelik2 n yg memalukan sejak dari hari tue...
Seb baik takder...
Tp dieorg mmg syiaalll n best arr....
Sbb xder lagi org bwt aku cmnie, aku bwt kat member2 ade laa...
hahahaha... nie la kifarah namenye....
padan muka aku...

lepas tue mangkuk hayun tue ckp ade sbb die bwt camtue, die bwt camtue sbb nak mengenal diri aku secara mendalam... ciss... agak2 la sampai camtue... sikit lagi aku nak feeling dgn die....
geram ade, panas pun ade, gembira pun ada...

tp korang yg kenakan aku tue, korg mmg best....

5 comments:

Anonymous said...

cm sengall jew...lu kena beb
gataii ag no00..

Zainal Abidin said...

hahahahaha....
mmg dah kena pun....

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

hehehe....cayalah uzair..hehehe...

xper...itu kre pengalaman la...

seb bek ngn membr2..kalo terkne panggilan hangit HOT.FM..

hahah...lg malu kot..haha

Zainal Abidin said...

kalo kena panggilan hangit, aku bakar studio hot fm tue...

assyuhada said...

haha...x bole blah...
bang bang boom..hua2

Malaysia's Flag

Malaysia's Flag